Epi talu käsitöö toidutooted
OÜ Kuressaare Jäätis (Epi talu) | Sepamaa tee, Muratsi küla, Saaremaa vald, 93859, Saaremaa
Saaremaa
Kontaktisik: | Inge Uulits |
E-post: | inge.uulits@gmail.com |
Kontakttelefon: | +372 5348 1530 |
Epi talus saan öelda, et hoidistamine on looming ja purki panen vaid seda, mis mulle endale, minu lastele ja lastelastele maitseb ja millesse ma ise südamest usun. Olen uhke, et saan öelda, et tean iga õuna, marja ja kukeseene teekonda kasvukohast purki. Uuendan ja muudan tootevalikut koostöös loodusega ja arvestades Teie soove. Vaid südamega valmistatud, looduslikult puhas, meie ümber kasvanud toit on parim.
Oma toodetes ei kasuta ma keemilisi lisa- ega säilitusaineid. Kui jälgida hoolikalt hügieenireegleid, steriliseerida korralikult nii purke kui kaasi, siis säilivad hoidised praktiliselt ka ilma, et neid tuleks tervisele kahjulikult suure suhkrukogusega rikastama. Oma hoidistes kasutan mahe roosuhkrut vahemikus 0,3 - 20% olenevalt tootest. Ketšupites kasutan tavalise soola asemel Himaalaja mäesoola ja õunaäädikat. Kõiki hoidiseid valmistan teavitatud koduköögis ja kasutan maksimaalselt võimalikult mahetoorainet, sest olen ise toiduainete tehnoloogiainseneri haridusega ja 6 aastat peale ülikooli töötanud keemik-bakterioloogina Muhu kalatööstuses.
Alates 2020.a. juunikuust on talu aias avatud suvekuudel “Maitsete Koda” kus saab meie tooteid mekkida, kohvi, taimeteed ja sinna kõrvale vastavalt soovile ette tellida.
Millist toodangut pakume?
• MAITSE-, TEE- JA RAVIMTAIMED: meliss, piparmünt, pärnaõied, vaarikavõrsed, saialill, kõrvenõges, raudrohi, nurmenukk, põldosi, pune ('a 15 g) ja kadakamarjad ('a 20 g).
PS! Kui on soov saada tooteid lahtiselt kaaluga, siis palume meilile teatada igal kevadel mai alguseks oma toode ja kogus.
Mahu- ja tarneinfo:
Aastas kokku u 700 pakki.
Toidumärgised:
• PUUVILJA- JA MARJAKETŠUPID: mustsõstra-, sõstra-, õuna-, ploomi-, rabarberi-, pihlaka-, tikriketšup ('a 210 g purk).
• MOOSID: kakaoga õunamoos, kakaoga tikrimoos, astelpajumoos, vaarika-mustikamoos, pohlamoos väikese kõrvitsaga, tuline kõrvitsamoos ('a 210 g purk).
• MARMELAADID: vaarika-, maasika-, ploomi-, tikri-, õuna-, põldmurakamarmelaad ('a 130 g purk).
• MOOSID JUUSTUDELE: astelpaju-ingveri, mustsõstra-tšilli, punasesõstra-tšilli ('a 120 g purk).
PS! Ettetellimisel teeme toitlustusettevõtetele ka suuremas taaras, kuid see eeldab meili teel teatamist enne marjade valmimist.
Mahu- ja tarneinfo:
Kokku olen hoidiseid teinud max 10 tuhat purki, kuid stabiilselt 5-6 tuhande piires olenevalt aastast.
Toidumärgised: