KONVERENTS
25. märtsil 2021.a. toimus rahvusvaheline veebikonverents "Läänemere maade kohalik toit", kus räägiti erinevate riikide headest kogemustest kohaliku toidu turustamisel nii äriklientidele kui lõpptarbijatele. Konverentsil tehti kokkuvõtteid kümne Läänemere-äärse riigi koostööprojektist "Baltic Sea Food", mille käigus töötati välja ärimudel, et aidata piirkondlikel toiduvõrgustikel kohalikke toidutooteid äriklientidele tõhusamalt ja kuluefektiivsemalt turustada.
KONVERENTSI PÄEVAKAVA
- I SESSIOON - Kohalik toit Läänemere piirkonnas (ettekanded inglise keeles)
- LÄÄNEMERE PIIRKONNA TOIDUTOOTJATE KOOSTÖÖST - Silja Lehtpuu, projekti koordinaator, Gravitas Consult OÜ, Eesti
- KOKKUVÕTE KOHALIKU TOIDU B2B ÄRIMUDELI TESTIMISE TULEMUSTEST LÄÄNEMERE PIIRKONNAS - Niclas Fjellström, Culinary Heritage Network, Rootsi
- II SESSIOON - Praktilised kogemused kohaliku toidu tarnimisel äriklientidele (ettekanded inglise keeles)
- MECKLENBURG-VORPOMMERNI REGIOONI TARNELAHENDUS - Dörte Wollenberg, tulundusühistu „Die Meck-Schweizer“, Saksamaa
- TALUTURG JA MÜÜGIPLATVORM „TALUST KOJU“ - Kristjan Peäske, Talust Koju OÜ, Eesti
- III SESSIOON - Toidusektori ning toiduturismi tulevikuvisioon (ettekanded inglise keeles)
- OOTUSED TOIDUPAKKUMISELE MAAPIIRKONNAS - Silja Luide, toiduajakirjanik ja blogija, siljafoodparis.blogspot.com, Eesti
- UUED SUUNDUMUSED TOIDUTURISMI SEKTORIS - Nick Hall, platvormi Digital Tourism Think Tank asutaja ja juht, Ühendkuningriik
- IV SESSIOON - Eesti kogemused projektiga "Baltic Sea Food" (ettekanded eesti keeles)
- ARENGUD KOHALIKUL TOIDUMAASTIKUL - Kerli Nõges, Maaeluministeerium
- HEAD NÄITED LÄÄNEMEREMAADE LAHENDUSTEST KOHALIKU TOIDU PAKKUMISEL - Silja Lehtpuu, projekti koordinaator, Gravitas Consult OÜ
- TÜ TALUTURG KOGEMUS PROJEKTI "BALTIC SEA FOOD" RAKENDAMISEL - Merle Vall, Taluturg TÜ juhataja
- TÜ EHTNE SAAREMAA KOGEMUS PROJEKTI "BALTIC SEA FOOD" RAKENDAMISEL - Susan Reinholm, Saarte Koostöö Kogu MTÜ projektijuht
JÄRELVAATAMINE
Konverentsi rahvuvaheline osa (inglise keelne) on tervikuna järelvaadatav SIIT!
Konverentsi Eesti osa (alates IV sessioonist) on tervikuna järelvaadatav SIIT!
PROJEKTIST (sh valminud käsiraamatuid) vaata lähemalt SIIT!
PS! Interreg Baltic Sea Region programmist rahastatava projekti "Baltic Sea Food" raames tegid koostööd 10 Läänemere-äärse riigi 14 toiduvaldkonna organisatsiooni. Projekti eesmärk oli välja töötada toimiv ärimudel, mis aitaks piirkondlikel toiduvõrgustikel kohalikke toidutooteid tõhusamalt ja kuluefektiivsemalt turustada. Projekt kestis 2017. aasta 1. oktoobrist kuni 31. märtsini 2021. Projekti juhtpartner oli Eestis Maaeluministeerium. Lisaks osalesid projektis Eesti-poolsete partneritena MTÜ Eesti Maaturism ning Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.
Konverentsil tehtud esitluste pdf versioonid leiate altpoolt: